Friday, August 17, 2007

obskurni vylet

Jelikoz Miri zna mou zalibu v rozkladajicich se, obskurnich a temnych mistech, lakala me cele 2 irske mesice na vylet do Crosshaven, kde se nachazi rozlehle "cosi". To cosi je podle internetu velika pevnost z 18 stoleti jmenem Fort Camden a podle Mirci, ktera tam byla minuly rok, je to polorozpadla budova, porostla mechem, plna tajnych chodeb, tocitych schodist a idealne nebezpecna pro dobrodruzstvi. A podle me? Podle me je obehnana velkou zdi, ploty se specialnim naterem, ostnatnym dratem, vodnimi prikopy a cedulemi s napisy:
Dangerous area
Do not enter
Trespassers will be prosecuted
Keep out
atd...
Vic jsem z ni bohuzel nevidela, jelikoz majitelum se podarilo ji za ten rok proste hermeticky uzavrit, ze by se tam ani Spravna petka nedostala. Takze dobrodruzstvi se nekonalo a misto toho jsme sesly k mori, pochodily v chaluhach, zjistili ze voda je opravdu slana a z Miri se stala vrazednice, protoze zabila nevinnou morskou hvezdici, jen aby si jeji vysusenou mrtvolu mohla vystavit... Ale nahradni bod programu za ztracenou pevnost mel teprve prijit. Potrebovala jsem STRASNE na zachod (Andy asi uvidis jistou podobnost s tvym story:), takze jsem si zasla na jejich moderni verejne WC, dvere se za mnou automaticky zavrely a ja se chystala na to, co kazdy z nas obcas musi, jenze dvere se zase otevrely.
A pak se zase zavrely a pak se zase otevrely a pak se zase zavrely a pak se zase otevrely a pak se zase zavrely a pak se zase otevrely a pak se zase zavrely a pak se zase otevrely.
A ja tam stala a strasne cervenala.
No a po chvili tohoto vetraciho prcesu jsem zkusila zmacknout tlacitko "lock".
Takze tak.

Kdybyste chteli videt, jak to vypada v ty Fort Camden, tak ZDE

Thursday, August 16, 2007

Muzete mi nekdo vysvetlit...

...proc se propana krale vsecky veci projevi jako uzasne, zrovna kdyz je musi clovek opustit?
Dnes jsem mela na starosti jen tu nejmladsi a prozila jsem krasny den. Citila jsem se jak v klasickem filmu, kdyz jsem foukala bubliny a Laura po nich se smichem chnapala, behala kolem me a kricela "Manaaaa" (tj. moje jmeno v jejim podani), pak jsem se citila jako profesionalni matka, kdyz jsem ji prebalila tak rychle, ze si toho ani nevsimla a kdyz bez reci usnula, pak jsem se citila uplne normalne, kdy za mnou holcicky pribehly a nadsene mi ukazovaly svoje nove skolni uniformy. A pak jsem se citila tak marne, kdy jsem si uvedomila, ze jeste 12 dni a uz ani jednu z nich NIKDY V ZIVOTE neuvidim.

Monday, August 13, 2007

On the edge of Ireland

Rada bych napsala par slov o svem cyklistickem vyletu v Dinglu...
Byl hnusnej den. A aby byl hnusnej jeste vic, rodina se rozhodla, ze pujde do kina na Sreka tretiho, o coz jsem opravdu stala pramalo a tak jsem si rekla, ze se vykaslu na zdejsi iritujici podnebi a pujcim si kolo a pojedu proste kam se mi bude chtit. Zaplatila jsem v pujcovne 10 euro a snazila se klickovat mezi sebevrazednymi kapkami deste, ktere se jako o prekot rozbijely o mou lebku. Nastesti pro obe strany se asi po 10 minutach rozjasnilo a az do dalsiho dne nepadla ani jedina! Jela jsem kolem pobrezi, minula polorozpadlou vez, stado krav a majak a dojela jsem k utesum. A kdyz jsem vylezla nejvys kam se dalo, zjistila jsem, proc do vseh trapnych filmu cpou tu kycovitou scenu, kdy hrdina stoji na utesech, vlasy mu vlaji a kolem letaji racci...protoze je to ten nejkrasnejsi pocit, ktery jsem kdy zazila!! a nebot se mi nechtelo vracet se dolu, sla jsem po utesech porad dal a dal i s kolem, prodirala se malinim, krvacela a modlila se, aby se ten pulmetr co me delil od srazu nestal osudnym mne ani kolu. Kdyz uz se dalsi postup po utesech stal technicky neproveditelny, prelezla jsem par plotu a zapocala druhou polovinu sveho dobrodruzstvi - cestu po horach. Tedy to jsem mela v planu. Jenze po tom, co jsem se pul hodiny brodila do kopce v kravskych lejnech a bahne a cesta, ktera by se v Cechach dala s uspechem povazovat za normalni turistickou, se ukazala byt pouze pristupem k pastvine pro kravy, jsem rezignovala. Pokochala jsem se vyhledem a brodila se hovnama zase zpet. A muzu s klidnym srdcem rict, ze to byl zatim ten nejlepsi zazitek z Irska, nebo minimalne urcite hodnotnejsi nez Srek III....
PS:tenhle stupidni net mi neumoznuje nahrat sem fotky, takze nekdy priste