Thursday, July 26, 2007

ilustracni foto


zleva: Aoife, Becky, Laura.....no nejsou sladky?

Wednesday, July 25, 2007

the Dingle peninsula

je mi cti oznamit vam, ze od soboty do soboty budu z dosahu internetu, me blizke civilizace a hlidani deti, nebot s rodinkou jedu do Dinglu na prazdniny. Jsem rada, ze uvidim zase jiny kousek Irska a navic jestli obrazky nelzou..mmm...ale jestli bude takove pocasi, jake jsem tu doposavad videla, asi se nemam zas tak na co tesit. Sedet mezi ctyrma stenama muzu i v Corku a navic tu mam Internet. Ale stejne se tesim.










Blarney & playstation

Tuhle nedeli jsem stravila s Mircou.


Nejprve jsme se jeli podivat do Blarney (pry nejpopularnejsi pamatka v Irsku(???)). Krome toho, ze samotne Blarney je krasna starobyla vesnicka, stala tam za videni jeste zricenina hradu, obklopena rozsahlymi a zelenozelenymi parky a lesy a houfy turistu, kteri prichazeji, aby mohli polibit 'Blarney stone'. A proc cekat frontu jenom abyste podstoupili to nechutne hygienicke utrpeni a dotkli se nejakeho sutru, ktery uz pred vami cumlalo miliony jinych? Kdo jej totiz polibi, dostane dar vymluvnosti! Takze kdyz nad tim tak premyslim, mozna po prijezdu pujdu delat tiskoveho mluvciho politikum...ale ne, obavam se, ze zazrak se nekona a misto recnickych schopnosti jsem tam chytla tak mozna rymu. Nicmene je to krasne misto, jako vystrizene z historickeho romanu, jen privrit oci... a shodly jsme se s Mircou, ze hodina je na navstevu malo a ze tam kazdopadne musime znovu!


Odpoledne jsem byla u Miri's hostfamily. Co stoji urcite za zminku je jejich playstation, ktere ma kameru a snima pohyb hracu pred televizi, coz je neskutecna sranda pro hrace i nezavisleho pozorovatele (pozorujete 4 lidi svijejici se pred TV, je to fakt uzasny:-D)...mam nejaka videa, ale muj net mi neumoznuje je nahrat na Youtube..tak snad nekdy jindy.


Takze tak.

disko

Takze po jiste pauze se vracim se svym zpravodajstvim....
Asi nejvyznamnejsi zazitek z uplynulych dvou tydnu byla diskoteka:) Kdo me znate, asi se pousmejete pod vousy pri predstave, ze se svijim v rytmu dunicich nemelodickych a rozcilujicich hitovek, ale je to tak!A dokonce jsem si to uzila! S Annou jsme si pred tim koupily piva (cesky samozrejme!ale znacka byla "Czech beer" takze kam kvalita saha, to nevim..)potaji je pronesly a vypily na zachodkach a strasne jsme se u toho hihnaly. Nic mene s jistou davkou ceskeho alkoholu v krvi jsem zapomnela na dobry vkus a proste jsem si to uzivala. A uzivala jsem si, kdyz mi jeden spanel polibil ruku a uzivala jsem si i cestu domu taxikem a nevyspalost pristiho dne. Jinak na meetingu jsem se seznamila s jednou nemkou a francouzkou, cimz jsem konecne dosahla internacionalniho pocitu.