Friday, August 17, 2007

obskurni vylet

Jelikoz Miri zna mou zalibu v rozkladajicich se, obskurnich a temnych mistech, lakala me cele 2 irske mesice na vylet do Crosshaven, kde se nachazi rozlehle "cosi". To cosi je podle internetu velika pevnost z 18 stoleti jmenem Fort Camden a podle Mirci, ktera tam byla minuly rok, je to polorozpadla budova, porostla mechem, plna tajnych chodeb, tocitych schodist a idealne nebezpecna pro dobrodruzstvi. A podle me? Podle me je obehnana velkou zdi, ploty se specialnim naterem, ostnatnym dratem, vodnimi prikopy a cedulemi s napisy:
Dangerous area
Do not enter
Trespassers will be prosecuted
Keep out
atd...
Vic jsem z ni bohuzel nevidela, jelikoz majitelum se podarilo ji za ten rok proste hermeticky uzavrit, ze by se tam ani Spravna petka nedostala. Takze dobrodruzstvi se nekonalo a misto toho jsme sesly k mori, pochodily v chaluhach, zjistili ze voda je opravdu slana a z Miri se stala vrazednice, protoze zabila nevinnou morskou hvezdici, jen aby si jeji vysusenou mrtvolu mohla vystavit... Ale nahradni bod programu za ztracenou pevnost mel teprve prijit. Potrebovala jsem STRASNE na zachod (Andy asi uvidis jistou podobnost s tvym story:), takze jsem si zasla na jejich moderni verejne WC, dvere se za mnou automaticky zavrely a ja se chystala na to, co kazdy z nas obcas musi, jenze dvere se zase otevrely.
A pak se zase zavrely a pak se zase otevrely a pak se zase zavrely a pak se zase otevrely a pak se zase zavrely a pak se zase otevrely a pak se zase zavrely a pak se zase otevrely.
A ja tam stala a strasne cervenala.
No a po chvili tohoto vetraciho prcesu jsem zkusila zmacknout tlacitko "lock".
Takze tak.

Kdybyste chteli videt, jak to vypada v ty Fort Camden, tak ZDE

7 comments:

Andy said...

hahaa, zachody jsou zkratka mezinarodne velice zaludna vec...
jinak jako nahradni bod programu za pevnost nic moc, ale vzpominat na to budes stejne dlouho, ba i dyl:)

paní učitelka M. said...

jo bylo to fakt dobry...skoro nam mel jet autobus a Magda si odkracela...a za dve minuty na me mava, ze se mam jit na neco podivat, A to bylo fakt neco :D.

A to se Magda jeste nezminila o pribehu z destnikem...No pevnost se sice nekonala (coz me teda prinejmensim hodne stve a citim se pred Magdou trapne), ale nahradni program byl dost dobrej (zakoncila jsem to totiz famozni koupi sukne z Marks&Spencer za 11Euro...DIKY magdo).

paní učitelka M. said...

a muzes mi vysvetlit, co znamena slovo "obskurni" a proc si ho pouzila jako pojmenovani na nas famozni vylet? :)

martini said...

,-)heh a foto z WC nemas?
Doufam, ze vsechno peclive dokumentujes a nezapominas na sve ceske a nudici se kamaradky

Maggi said...

no podle ABZ slovniku cizich slov "obskurni" znamena: bezvýznamný, zapadlý, pokoutní; nekalý, temný, podezřelý; mravně závadný
vyber si kterej vyznam chces...:-D

Jo cau Martino!! foto z wc mam, a mam toho mnohem vic a hodlam vam to taky ukazat;-) a neverim, ze se doma nudite...

MP said...

little comment to "obscure" (etymologie/lingvistika je me velke hobby :) z latinskeho "obscurus" = covered=scurus over=ob = dark, indistinct.
The verb is first recorded 1432 (book - in the context of spiritual "darkness"). Obscurity is attested from 1481 in sense of "absence of light;" 1619 with additional meaning "condition of being unknown" which is mostly used today ...
proc bylo slovo pouzito je z fotek asi pak jasne :-)

tak si to tam jeste moc uzijte! pa

Foibe said...

:-)))))))))))))Tak to se mi v Irsku taky stalo, akorat uz jsem mela stazeny kalhoty, kdyz se ty dvere otevrely!